sâmbătă

20 aprilie, 2024

22 octombrie, 2013

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis marţi să propună plenului prelungirea,  până la 10 noiembrie, a termenului de lucru al Comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană.

UPDATE: Plenul celor două camere ale Parlamentului a aprobat prelungirea activităţii Comisiei.

Au existat doar 17 voturi împotrivă şi opt abţineri. Parlamentarii PDL au ieşit din sală, refuzând să voteze.


În şedinţa de marţi a birourile permanente ale Parlamentului s-a mai hotărât şi prelungirea, până la 1 martie 2014, a termenului de funcţionare a Comisiei pentru elaborarea legilor electorale.

Prelungirile devin efective după aprobarea în plen.

Propunerea de prelungire a termenului de lucru a Comisiei Roşia Montană a fost făcută încă de săptămâna trecută, de către preşedintele Comisiei speciale, Darius Vâlcov.

PNL va participa la toate şedinţele Comisiei speciale, dar nu este de acord cu un nou conţinut al proiectului de lege, adică transformarea lui într-un proiect al minelor sau al exploatărilor de argint şi aur, a spus marţi preşedintele PNL, Crin Antonescu.


„Se pune problema dacă suplimentarea mandatului înseamnă un nou coţinut sau se limitează la vechiul mandat”, cel referitor strict la Roşia Montană, a explicat Crin Antonescu, după discuţia birourilor permanente ale Parlamentului.

Dacă, în locul proiectului de lege Roşia Montană, PSD doreşte să discute un proiect mai larg, care să se refere la exploatarea aurului şi argintului sau la mine, nu este nevoie de o comisie parlamentară specială, a precizat preşedintele PNL, ci ar trebui constituită o echipă de lucru în USL care să elaboreze o reglementare de acest gen.

De altfel, a amintit Crin Antonescu, este deja în la Parlament un proiect care vizează mineritul.

Din declaraţiile preşedintelui Comisiei, Darius Vâlcov, a mai spus Crin Antonescu, este clar că PSD propune abandonarea proiectului propus iniţial de guvern şi înlocuirea lui cu un nou proiect, care ar trebui construit în următoarele două săptămâni, intervalul cu care se prelungeşte activitatea Comisiei speciale Roşia Montană.

În cazul acesta, a susţinut Crin Antonescu, două săptămâni este un termen prea mic.

Dar, dacă se păstrează obiectul de referinţă, Roşia Montană, a completat Crin Antonescu, două săptămâni este prea mult, nu e nevoie de prelungirea activităţii Comisiei.

Referitor la o posibilă boicotare prin absenţă a lucrărilor Comisiei specile, preşedintele Antonescu a declarat: „Liberalii participă, dar punctul nostru de vedere este foarte clar, nu susţinem proiectul Roşia Montană” şi nici înlocuirea proiectului iniţial.

Liberalii vor, aşa cum a spus şi luni Crin Antonescu, respingerea proiectului Roşia Montană şi apoi continuarea discuţiilor, în USL, în vederea unui alt proiect, fie că el se va referi la exploatarea aurului şi argintului, fie că va fi şi mai general, adică va reglementa tot mineritul.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: