duminică

21 aprilie, 2024

12 iunie, 2012

UPDATE / Parlamentul a respins raportul SRTV pe anul 2011. Alexandru Lăzescu, pre;edintele TVR a fost demis, îar în locul său a fost numit, cu mandat interimar (pentru 6 luni) publicistul Radu Călin Cristea.

Comisiile de cultură ale Parlamentului au făcut marți primul pas pentru demiterea președintelui Societății Române de Televiziune (SRTV) după ce marți au respins Raportul de activitate al TVR pe anul 2011.

În absența parlamentarilor PDL, raportul de respingere a primit 16 voturi „pentru” şi 2 abţineri.


Parlamentarii USL din comisii l-au acuzat pe preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, de management defectuos, Puterea propunându-l pe Radu Călin Cristea la şefia SRTV.

Actuala administraţie a TVR a făcut publică situaţia financiară a TVR încă de la începutul mandatului, în 2010, şi a atras atenţia asupra necesităţii indexării taxei TV, principala sursă de venituri a televiziunii publice.

Televiziunea publică reclamă că taxa TV nu a fost indexată la inflaţie în ultimii zece ani şi este cea mai mică din Europa.

Alexandru Lăzescu a mai declarat luni seara că instituţia a reuşit renegocierea unor contracte din străinătate şi reeşalonarea datoriilor pe câţiva ani, cum ar fi cel cu UEFA Champions League, dar că televiziunea publică nu poate funcţiona fără resurse.


”Principala ei sursă de venituri, taxa tv, este de cinci ori mai mică decât în Serbia. Poţi să ceri televiziunii să facă anumite lucruri, dar în acelaşi timp trebuie să-i şi pui la dispoziţie mijloacele necesare, ori din acest punct de vedere, noi n-am avut încă o discuţie”, a spus președintele SRTV, Alexandru Lăzescu.

(Citeşte AICI scrisoarea către Parlament a lui Alexandru Lăzescu, PDG al TVR)

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: