sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2021

Lufthansa Group a rambursat anticipat guvernului german împrumutul pe care l-a contractat în 2020, ca să scape de faliment, scrie Hotnews.ro.

Gigantul aeronautic a anunțat că a terminat de rambursat statului 9 miliarde de euro, bani care au salvat-o de la faliment anul trecut. Compania a declarat că rambursarea s-a terminat „mult mai devreme decât era planificat” datorită măsurilor de reducere a costurilor și a creșterii cererilor de călătorie după ce țările au relaxat din restricții.

În octombrie 2023, guvernul german va vinde pachetul de aproximativ 14% din acțiuni pe care l-a primit în cadrul ajutorului acordat companiei Lufthansa.


Carsten Spohr, șeful companiei, a mulțumit guvernului Merkel și contribuabililor germani pentru ajutorul dat „în cea mai serioasă criză financiară din istoria lui Lufthansa”, spunând că au fost salvate 100.000 de locuri de muncă.

Guvernul german a aprobat anul trecut în iunie să susțină Lufthansa cu o linie de credit, dar compania a utilizat în cele din urmă doar 3,8 miliarde de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de finanțe Olaf Scholz, văzut ca succesor al lui Merkel, a salutat rambursarea anticipată și a spus că guvernul va face probabil profit din vânzarea acțiunilor Lufthansa. „Politicile inteligente rentează”, a spus el.

Grupul, care include companiile aviatice Swiss, Austrian și Brussels, este în toiul unui program de reducere a schemei de personal care a eliminat 30.000 de poziții din cele 140.000 pe care le avea la începutul pandemiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: