duminică

19 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2022

Compania germană Lufthansa urmează să cumpere un pachet de 40% din succesorul Alitalia, ITA Airways, iar un acord ar putea fi dezvăluit săptămâna viitoare, a informat sâmbătă cotidianul italian Il Foglio.

ITA Airways a început să zboare pe 15 octombrie, cu aproape 2.300 de angajați și cu o flotă mai mică de jumătate decât cea operată de Alitalia – un simbol italian vechi de 75 de ani care a trecut printr-o succesiune amețitoare de restructurari și schimbări de proprietate.

Publicația italiană nu a precizat prețul tranzacției. Un purtător de cuvânt al ITA a spus că managementul companiei aeriene va prezenta consiliului de administrație un plan strategic pe data de 31 ianuarie.

Negocieri pe trei fronturi


În urmă cu o săptămână, Reuters anunța că Surse transportatorul italian a demarat discuții cu Lufthansa, British Airways și cu americanii de la Delta Air Lines în vederea constituirii unui parteneriat de capital.

Conducerea Lufthansa nu a fost disponibilă să comenteze sâmbătă informațiile presei italiene, dar un purtător de cuvânt a precizat că transportatorul german este deschis posibilității unui parteneriat cu ITA.

Delta a negat că intenționează să investească în ITA.

Potrivit Il Foglio, Lufthansa și ITA sunt foarte aproape de a ajunge la un acord asupra termenilor cheie ai acordului, cum ar fi rolul aeroportului Fiumicino ca hub pentru zboruri directe către Africa și pentru unele rute către Americi.


Acordul Lufthansa – ITA va trebui supus aprobării UE.

În februarie 2021, guvernul italian a analizat vânzarea Alitalia către Lufthansa. Trei luni mai târziu, decizia guvernamentală a fost aceea de a injecta 3 miliarde euro în Alitalia, de a naționaliza compania și de a o restructura.

Comisia Europeană a aprobat planul guvernului italian, cu condiția ca noul operator aerian să nu deţină o participaţie majoritară în activităţile sale de mentenanţă şi în serviciile de handling.

Și Lufthansa a beneficiat în pandemie de sprijin financiar guvernamental, dar a reușit performanța de a rambursa anticipat, după un an, creditul acordat de către guvernul Angelei Merkel.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: