marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2012

„Vreau să-mi exprim îngrijorarea cu privire la comportamentul din ce în ce mai nedemocratic al regimului politic de la Bucureşti. Preşedintele României a ocolit în mod repetat Parlamentul şi şi-a exercitat competenţele la limita Constituţiei”, a declarat austriacul Hannes Swoboda, liderul socialiştilor europeni, într-o poziţie oficială a grupului social-democraţilor din PE.

Hanes Swoboda a devenit lider al socialiştilor din parlamentul European marţi, după ce vechiul şef, germanul Martin Schulz, a fost ales preşedinte al PE.

Nici şeful liberalilor europeni nu a rămas impasibil: „În Uniunea Europeană nu asistăm doar la o criză economică. Este şi o criză a valorilor. Vedeţi ce se întâmplă în Ungaria şi în România” – a spus Guy Verhofstadt, liderul liberalilor din PE.


Aflat la Bucureşti, unde a avut vineri o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Boc pe tema organizării în România a congresului Popularilor europeni, Antonio Lopez-Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European (PPE) a lăudat măsurile prin care guvernul lui Emil Boc a evitat colapsul financiar şi a stopat recesiunea.

Forţa PDL şi UDMR în interiorul familiei populare, dar şi modelul de reformă pe care acest guvern de centru-dreapta a ştiut să îl impună în regiune, ne-au determinat să organizăm Congresul PPE la Bucureşti anul acesta. Este un semn de recunoaştere a eforturilor extraordinare pe care Guvernul Emil Boc le face pentru a impune în România un model de creştere economică sustenabilă”, a afirmat secretarul general al PPE,într-un comunicat dat publicităţii.

„Nimeni nu va lua în serios afirmaţii politicianiste de genul «în România este dictatură», chiar dacă unii lansează asemenea aberaţii doar pentru a câştiga puncte electorale. Mesajul PPE este că suntem în continuare alături de partenerii noştri din PDL şi UDMR şi de preşedintele Traian Băsescu, pentru că în astfel de momente grele raţiunea trebuie să triumfe” – a spus Lopez potrivit comunicatului.

Liderii USL din România şi-au sesizat aliaţii politici din parlamentul European cu privire la ceea ce ei au numit „derapajele democratice” din România. „Împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, vom continua în cursul următoarei săptămâni să prezentăm în cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice pe asemănarea dintre profilul Traian Băsescu şi profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din România, urmând ca în cadrul PE să avem o dezbatere care va fi finalizată cu o rezoluţie în ceea ce priveşte România”, a declarat europarlamentarul PSD Rovana Plumb, într-o conferință de presă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: