luni

15 iulie, 2024

26 decembrie, 2022

Un procent de 45% dintre germani se opun furnizării de tancuri Leopard 2 Ucrainei, acestea fiind considerate un vârf al tehnologiei militare a țării, în fața cererii exprese a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui sondaj comandat de agenția de presă DPA, citat de Agerpres.

Opunerea generală a populației germane față de furnizarea unor astfel de tancuri Ucrainei este principala concluzie ce rezulta din sondajul publicat duminică de institutul YouGov pe un eșantion reprezentativ de 2.075 de persoane.

Dacă aproape jumătate dintre persoanele intervievate nu sunt de acord, cealaltă jumătate este împărțită între 33% susținători ai ideii și 22% de indeciși.


Această divizare a populației se reflectă de asemenea în cadrul coaliției tripartite care guvernează țara, social-democrații, conduși de cancelarul Olaf Scholz, refuzând livrarea acestor tancuri, dar Verzii în special și liberalii, deși într-o măsură mai mică, fiind favorabili satisfacerii cererii concrete a președintelui Zelenski.

Sondajul arată că cea mai mare divizare se constată la social-democrați (SPD), cu 41% oponenți și 40% susținători ai unui răspuns pozitiv la această cerere.

La celălalt capăt al spectrului se află Verzii, ai căror alegători susțin în proporție de jumătate trimiterea tancurilor, iar 25% se opun. În tabăra Partidului Liberal (FDP), 42% sunt împotrivă, iar 33% pentru.

În fine, opoziția este mai evidentă în rândurile simpatizanților partidelor de extremă dreaptă, precum Alternativa pentru Germania (AfD), unde 76% se declară împotrivă și doar 13% pentru.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: