sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Italia vrea să majoreze impozitul pe profitul companiilor energetice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 ianuarie, 2022

Italia va majora cel mai probabil impozitul pe profitul companiilor energetice care au beneficiat de creșterea prețurilor, a declarat miercuri un ministrul din Guvernul de la Roma, citat de Reuters.

Europa se confruntă cu creșteri ale prețului energiei din cauza cererii puternice, precum și temerilor legate de aprovizionarea cu gaz din Rusia și de nivelurile scăzute de stocare a gazelor. Toate acestea s-au tradus printr-o creștere vertiginoasă a facturilor consumatorilor.

Guvernele europene caută acum soluții de atenuare a acestor creșteri. ”Cred că Guvernul va merge în această direcție”, a comentat Giancarlo Giorgetti, întrebat dacă Roma va majora impozitul pe profit pentru astfel de companii, așa cum a făcut în 2008, când a avut loc o creștere a prețului petrolului.


”Profiturile suplimentare trebuie să contribuie într-un fel la impozitarea generală pentru a permite luarea de măsuri pentru a-i ajuta pe cei mai puțin înstăriți”, a spus Giorgetti.

Giorgetti este membru al Ligii de extremă dreapta a Italiei, care este un membru-cheie al guvernului de coaliție al lui Mario Draghi.

Enel a declarat miercuri că a vândut la termen energia pe care o producea, ceea ce înseamnă că prețurile pe care clienții săi le plătesc acum se bazează pe costul energiei stabilit cu cel puțin 12 luni în urmă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Compania cu siguranță nu realizează profituri suplimentare din cauza crizei energetice actuale”, a spus un purtător de cuvânt al Enel, adăugând că creșterea prețurilor la gaz a afectat negativ companii precum Enel, care au cumpărat gaze pentru a produce energie.


Premierul Mario Draghi a declarat luni că firmele care au beneficiat de creșterea prețurilor ar trebui să împartă profiturile cu societatea.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr