luni

26 februarie, 2024

31 ianuarie, 2021

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 în Israel a depăşit 3 milioane, a comunicat duminică Ministerul Sănătăţii, potrivit Agerpres. Vârstnicii de peste 70 de ani au fost vaccinați în proporție de 90%.

În șase săptămâni de la debutul campaniei de vaccinare, pe 20 decembrie 2020, a fost vaccinată peste 32% din populaţia de circa 9,3 milioane de locuitori a Israelului.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, circa 90% dintre persoanele cu vârste de peste 70 de ani au fost deja vaccinate.


Conform cifrelor anunţate duminică, numărul total al infectărilor cu coronavirus a ajuns la 640.644, dintre care 72.026 reprezentând cazuri active.

Bilanţul deceselor a crescut la 4.745, iar numărul pacienţilor în stare gravă a scăzut la 1.162 din cei 1.814 spitalizaţi.

Tabloul global al vaccinării

Potrivit portalului Our World in Data, Israel este pe primul loc la nivel mondial în ceea ce privește numărul de vaccinuri administrate la suta de locuitori (date valabile la 30 ianuarie, cifre comunicate oficial de state).

(Citiți și: ”Războiul politic al vaccinului: SUA – aprovizionate cu prioritate, AstraZeneca evită întâlnirea cu oficiali europeni”)

În top 10 mai figurează, în ordine descrescătoare: Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Bahrein, Statele Unite, Serbia, Malta, Islanda, Danemarca și România.


Ca număr total de doze administrate (date valabile la 30 ianuarie), România se plasează pe locul 16 la nivel mondial, cu 672.396 doze administrate. Topul este deschis de SUA (29,58 milioane doze), China (22,77 milioane doze) și Marea Britanie (8,86 milioane doze).

Ca procent de populație vaccinată, România se clasează pe locul 12, cu 2,44% din populație care a primit cel puțin o doză de vaccin. În acest clasament, România este înaintea Germaniei, Italiei și Franței, dar este întrecută de Polonia, Spania, Irlanda, Danemarca, Malta.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: