sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 aprilie, 2022

Suveranul Pontif a anunțat că ”diplomații de la Vatican” consideră că o nouă întâlnire a Papei Francisc cu Patriarhul Kirill ”ar putea genera multă confuzie” în această perioadă. În consecință, întrevederea planificată pentru 14 iunie a fost anulată.

Papa Francisc a făcut anunțurile pentru ziarul argentinian La Nacion, citat de agenția Reuters.

Papa Francisc și Patriarhul ortodox rus Kirill urmau să se întâlnească la Ierusalim pe 14 iunie.


De la debutul războiului din Ucraina, Patriarhul Kirill și-a maninfestat susținerea pentru invazia Rusiei, în timp ce Papa Francisc a criticat de mai multe ori implicit Rusia pentru război.

Pe 16 martie, Papa Francisc a avut o discuție video cu liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, în vârstă de 75 de ani, și un aliat de multă vreme al președintelui Vladimir Putin. Șeful bisericii catolice l-a avertizat pe patriarhul rus să nu se ascundă în spatele religiei pentru a justifica agresiunea armată și cucerirea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Câteva zile mai târziu, intensificându-și criticile implicite la adresa Rusiei, Papa Francisc a numit războiul din Ucraina un „abuz pervers de putere” purtat pentru interese partizane, care i-a condamnat la violență pe oameni fără apărare.

Întâlnirea de la Ierusalim fi fost a doua întâlnire a liderilor religioși catolic și ortodox, după cea din Cuba, din 2016, singura de la Marea Schismă din 1054, care a dus la separarea creştinismul în două ramuri, estică şi vestică.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: