luni

22 aprilie, 2024

22 aprilie, 2022

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, s-a întâlnit vineri dimineața cu premierul Nicolae Ciucă. Oficialul ucrainean a postat pe Twitter poze de la întâlnire și mesajul: ”Am discutat despre dezvoltarea cooperării comerciale, energetice și de infrastructură, axat pe modalități de diversificare a rutelor pentru exporturile ucrainene. Mulțumesc României pentru sprijinirea Ucrainei și primirea refugiaților ucraineni.”

Dmitro Kuleba se află vineri la București, unde se va mai întâlni cu omologul său român, Bogdan Aurescu.

Ministrul de externe al Ucrainei a fost joi la Sofia, acolo unde nu a reușit să convingă autoritățile bulgare să acorde Ucrainei tehnică militară.


”Cei care nu doresc, care ezită, care vorbesc împotriva furnizării de armament Ucrainei, practic sprijină agresiunea rusă şi exterminarea cetăţenilor noştri”, a spus Kuleba înainte de a-şi încheia vizita în Bulgaria.

Discuții la București: ajutor umanitar, refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene

După întâlnirea de la Palatul Victoria, guvernul a transmis un comunicat în care anunță că șeful diplomației de la Kieva invitat România să contribuie „substanțial” la eforturile pentru reconstrucția Ucrainei.

„Premierul român a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului. A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional”, se mai arată în comunicat.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Dmitro Kuleba că Romînia va continua să sprijine Ucraina cu ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene.


„La rândul său, ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a prezentat pe larg situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată încă de la declanșarea agresiunii militare ruse.”

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: