duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2012

Captură foto: www.rtv.net

Ministrul propus al Justiției, judecătoarea Mona Pivniceru, s-a urcat, acum câteva zile, în mașina lui Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, potrivit unor fotografii difuzate joi de postul România TV.

Potrivit România TV, Pivniceru a fost dusă cu maşina lui Adrian Năstase – automobilul Audi, cu numărul de înmatriculare B 111 WNA – într-un bloc din Capitală, unde locuiesc mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Contactată de jurnaliştii RomâniaTV, Mona Pivniceru a declarat că nu știa ca mașina respectivă să fi fost a lui Andrei Năstase, ea fiind invitată de o juristă, Mariana Alexandrescu, să călătorească astfel.


Potrivit lui Pivniceru, Mariana Alexandrescu a colaborat cu CSM la elaborarea Legii practicii juridice și a lucrat în calitate de consilier și la cabinetul lui Adrian Năstase când acesta era deputat.

”Era dânsa şi şoferul. Eu nu-l cunosc pe Andrei Năstase. Era un şofer în maşină cu care nu am făcut cunoştinţă. Asta ar însemna să-mi fac lista cu toţi cunoscuţii şi prietenii şi tot nu ar fi suficient că oricum m-ar urmări cineva oriunde mă duc”, s-a justificat Mona Pivniceru.

Întrebată dacă ia în calcul o eventuală retragere a candidaturii la portofoliul Justiţiei, Pivniceru a răspuns: „Nu ştiu ce să fac, dar văd că este atât de importantă persoana meaeste că nu fac un pas fără să fiu urmărită. Mai meditez dacă mai fac acest pas decisiv”.

Mona Pivniceru este judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, for care urmează să ia o decizie privind detașarea ei pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției.


Premierul Victor Ponta a anunțat-o pe Pivniceru, săptămâna trecută, drept propunere pentru postul de ministru al Justiției, după ce Titus Corlățean a fost mutat la Ministerul Afacerilor Externe.

Pivniceru era susținută de PNL.

În cele din urmă, Ponta a fost nevoit să preia el, interimar, Ministerul Justiției, pentru că Pivniceru nu demisionase din CSM și nu a obținut momentan nici detașarea din magistratură.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: