duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2013

Guvernul vrea să reglementeze din nou jocurile tip bingo televizate și să autorizeze jocurile de noroc online, potrivit unui proiect de ordoananță de urgență inițiat de Ministerul Finanțelor.

(Descarcă de aici proiectul de OUG și Nota de fundamentare)

Proiectul propune înființarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, responsabil, printre altele, cu supravegherea activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, exercitarea controlului tehnic, monitorizarea şi supravegherea pentru jocurile de noroc on-line, aplicarea unitară a legislaţiei specifice, în contextul schimbărilor din domeniul jocurilor de noroc.

Înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, va permite ”creşterea veniturilor bugetului de stat, în special prin prevenirea şi combaterea jocurilor de noroc neautorizate şi prin crearea cadrului necesar autorizării operatorilor de jocuri de noroc on-line”, susține Ministerul Finanțelor, în nota de fundamentare a proiectului.


De asemenea, se reintroduce în categoria jocurilor de noroc reglementate, jocul de noroc tip bingo organizat prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune.

Ministerul motivează reintroducerea jocurilor bingo TV ”ţinând cont de popularitatea de care s-a bucurat acest tip de joc de noroc”.

Ce motive mai invocă Ministerul de Finanțe pentru OUG:

  • Necesitatea ”creării de noi locuri de muncă în condiţiile actuale de criză economică la nivel european”
  • Nevoia ”creşterii veniturilor la bugetul de stat prin plata de taxe de licenţiere şi autorizare, de impozite pe veniturile din jocurile de noroc, impozitul pe profit platit de organizatorii de jocuri de noroc, precum şi de impozite pe salariile plătite de organizatori angajaţilor”
  • Necesitatea ”evitării migraţiei jucătorilor către jocurile de noroc nereglementate”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: