duminică

14 iulie, 2024

16 noiembrie, 2011

Guvernul de coaliţie al noului premier grec Lucas Papademos a obţinut votul de încredere al parlamentului, informează AFP, Reuters şi AP, citate de Agerpres.

După cum era de aşteptat, noul guvern a obţinut o majoritate confortabilă de voturi în forul legislativ cu 300 de membri.

Desemnat săptămâna trecută de parlament, Papademos, care se află în fruntea unui guvern de tranziţie format din trei partide – socialişti, dreapta conservatoare şi extrema dreaptă – are ca obiectiv ratificarea acordului european de salvare a Greciei din criza datoriei, considerat crucial pentru viitorul ţării.


Înainte de vot, Papademos şi-a exprimat ‘optimismul’ faţă de capacitatea zonei euro de a ‘depăşi dificultăţile’. ‘Sunt optimist. Zona euro va depăşi dificultăţile de azi în pofida divergenţelor dintre ţări, /…/ iar liderii vor lua deciziile necesare pentru a asigura credibilitatea şi stabilizarea sistemului bancar.

El a subliniat că este necesar un ‘angajament explicit’ al ţării sale faţă de creditori – Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional – în ce priveşte aplicarea reformelor prevăzute în acordul din 27 octombrie de la Bruxelles privind un al doilea plan de salvare a Greciei.

‘Avem sarcina de a aplica politica necesară pentru ca, atunci când zona euro va ieşi din criză, Grecia să se afle în eurozonă’ – a punctat el, adăugând că ‘nu există soluţii-minune’.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: