duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 septembrie, 2011

Ministerul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, își menține opinia negativă privind aderarea României şi a Bulgariei la spațiul Schengen, relatează agenția bulgară Novinite,citată de Mediafax.

„În prezent, Sofia şi Bucureştiul încă nu sunt pregătite să adere la Acordul Schengen”, a declarat ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich.

”Nu suntem entuziaşti şi luăm în considerare rapoartele mai degrabă negative asupra celor două ţări, încă ne îndoim de finalitatea unui asemenea pas”, a explicat Jens Teschke, un reprezentant al Ministerului german de Interne.


Potrivit lui Teschke, ministrul Friedrich intenţionează să mai discute această problemă cu omologii săi din Franţa şi Olanda, două state membre ale Uniunii Europene care s-au opus de asemenea aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Cele două ţări ar fi trebuit să adere la spaţiul fără frontiere în primăvara lui 2011, dar aderarea a fost amânată pe termen nelimitat în urma opoziţiei Germaniei, Franţei, Olandei şi a altora. Noi evaluări ar urma să fie făcute în această toamnă.

Argumentele împotrivă nu s-au referit la gradul de pregătire tehnică a celor două ţări pentru aderarea la Schengen, ci mai degrabă la nivelul corupţiei şi al crimei organizate, care în mod oficial nu au legătură cu integrarea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: