vineri

17 mai, 2024

23 ianuarie, 2023

Forțele armate din Ucraina ar putea beneficia până la urmă de tancuri de fabricație germane, chiar dacă Berlinul nu a acceptat într-o primă fază să livreze Keivului tancurile Leoprad 2. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat pentru un post de televiziune din Franța, că Germania nu va sta în calea Poloniei dacă guvernul de la Varșovia va decide să trimită tancuri în Ucraina, informează Sky News.

Annalena Baerbock a declarat: „Deocamdată, întrebarea nu a fost pusă, dar dacă ni s-ar pune, nu am sta în calea ei”.

La rândul său, Pawel Jablonski, ministrul adjunct de externe al Poloniei, a declarat, în urmă cu trei zile, că țara sa ar putea trimite tancurile chiar dacă Germania se opune.

(Citiți și: „Ministru adjunct ucrainean, reținut pentru luare de mită”)


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu există „altă soluţie” decât trimiterea de către Occident de tancuri grele în ţara sa

Reuniţi la baza militară americană de la Ramstein, aliaţii occidentali ai Ucrainei nu au reuşit să convină cu privire la livrarea de tancuri grele, în special din lipsa de undă verde din partea Germaniei.

Aşteptările Kievului erau mari înaintea acestei reuniuni de aproximativ 50 de ţări, destinată să coordoneze ajutorul militar al aliaţilor împotriva Moscovei, Ucraina sperând să obţină armamentul necesar lansării unei noi ofensive împotriva trupelor ruse pe teritoriul său.

Creşterea ajutorului militar pentru Ucraina este „urgentă” pentru ca aceasta să-şi poată recupera teritoriul ocupat înainte ca Rusia să lanseze noi ofensive, a transmis vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii de la Ramstein.

Fregată rusească cu rachete hipersonice va participa, în februarie, la exerciții militare comune cu China


O navă de război rusă înarmată cu arme de croazieră hipersonice de nouă generație va participa la exerciții comune cu marinele din China și Africa de Sud în februarie, conform agenției ruse TASS, citată de Sky News..

Aceasta este prima mențiune oficială a participării fregatei, „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov”, care este înarmată cu rachete Zircon.

Rachetele zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât sunetul, cu o rază de acțiune de peste 1.000 km (620 mile), susține Rusia.

Ele formează piesa centrală a arsenalului său hipersonic, împreună cu vehiculul de alunecare Avangard care a intrat în serviciul de luptă în 2019. „‘Amiralul Gorșkov’… va merge la punctul de sprijin logistic din Tartus din Siria, apoi va lua parte la exerciții navale comune cu marinele chineze și sud-africane”, potrivit agenției ruse TASS.  

***

(Citiți și: „SUA aduc în România militari de elită conduși de un general”)

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: