duminică

5 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 ianuarie, 2023

Germania urmează să ofere Ucrainei un ajutor militar în valoare de 1,08 miliarde de dolari, a anunţat vineri ministrul german al Apărării Boris Pistorius, relatează CNN, preluat de news.ro

Noul ministru german al Apărării a făcut acest anunţ în marja reuniunii Grupului de Contact privind Ucraina, la baza americană Ramstein, în vestul Germaniei, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Acesta nu a precizat însă în ce constau aceste ajutoare.

(Citiți și: „Zelenski insistă ca Occidentul să trimită tancuri grele în Ucraina. NATO: Creşterea ajutorului militar pentru Kiev este „urgentă”)


Berlinul nu a ajuns la un acord cu aliaţii din Occident ai Ucrainei, la această reuniune, în vederea trimiterii Kievului de tancuri de tip Leopard 2 şi a îndemnat Statele Unite să trimită, la rândul lor tancuri de tip M1 Abrams.

În discursul său de seară transmis prin video, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că nu există „altă soluţie” decât trimiterea de către Occident de tancuri grele în ţara sa, informează AFP, citată de Agerpres.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: