duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2022

Un oficial al Gazprom s-a plâns vineri de calitatea reprațiilor efectuate la una dintre turbinele care pompează gaz prin Nord Stream 1, acuzând și compania Siemens că nu a efectuat toate lucrările de întreținere, transmite Reuters.

Experți internaționali atrag atenția că ori de câte ori Gazprom vorbește de dificultățile în furnizarea gazelor către UE prețul gazelor pe piețele internaționale crește.

Vitali Markelov, director-adjunct Gazprom, s-a plâns vineri că turbina trimisă la reparații în Canada nu este conformă cu contractul, criticile sale vizând de fapt producătorul Siemens Energy.


„Ne-am adresat în repetate rânduri reprezentanței ruse a Siemens în legătură cu acest lucru, am trimis 10 scrisori. Siemens nu a remediat mai mult de un sfert din defecțiunile identificate”, s-a plâns Markelov într-un interviu televizat.

El a citat numerele de serie ale altor trei motoare care au avut nevoie de reparații din partea Siemens din cauza unor defecțiuni. S-ar fi întâmplat în lunile mai și iunie, iar motoarele s-au oprit forțat.

Siemens Energy, precizează Reuters, a refuzat să răspundă comentariilor lui Markelov. Compania a făcut însă referire la o declarație anterioară, transmisă miercuri, când a spus că nu a avut acces la turbine la fața locului și, în plus, nu a primit niciun raport de avarie de la Gazprom, astfel că a trebuit să presupună că turbinele funcționează normal.

Gazprom a diminuat începând de miercuri la 20% volumul gazelor livrate prin conducta Nord Stream 1, invocând lucrări de întreţinere. UE acuză Rusia de șantaj energetic.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: