miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2021

impozit minim globalGrupul G20 va aproba, la reuniunea din 9-10 iulie, un acord care stabilește un impozit minim global pe profit și va solicita finalizarea lucrărilor tehnice, astfel încât cadrul de implementare să fie aprobat în octombrie, anunță Reuters, care citează proiectul de comunicat al viitoarei reuniuni G20.

„După mulți ani de discuții și pe baza progreselor realizate anul trecut, am obținut un acord istoric cu privire la o nouă arhitectură fiscală internațională, corectă și stabilă”, va anunța G20.

Proiectul de comunicat nu menționează deocamdată nicio rată specifică pentru acest tip de impozit sau alte detalii cheie, care ar putea să fie convenite de aproape 140 de state în cadrul discuțiilor online organizate săptămâna viitoare sub egida Organizației pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.


Detaliile convenite la reuniunea online urmează să fie transmise miniștrilor de Finanțe ai statelor G20 pentru a fi aprobate la reuniunea din 9-10 iulie de la Veneția.

„Aprobăm elementele esențiale ale celor doi piloni, privind realocarea profitului întreprinderilor multinaționale și impozitul minim global, așa cum a fost stabilit în declarația comună G20 / OECD referitoare la BEPS. Facem apel la finalizarea rapidă a detaliilor tehnice, astfel încât să aprobăm cadrul pentru implementarea celor doi piloni până la următoarea noastră reuniune din octombrie”, precizează proiectul comunicatului G20.

Miniștrii de finanțe din G7 au convenit, la începutul lunii iunie, să susțină o rată minimă globală de impozitare de cel puțin 15%. Discuții bilaterale intense sunt în curs de desfășurare înaintea reuniunii OCDE cu scopul de a convinge toate statele să adopte o poziție comună. Irlanda și Ungaria sunt țările care resping acest proiect. 


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: