15 iunie, 2021

Daniel Funeriu cercetator fost ministru al EducatieiFostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu (foto) propune ca elevii defavorizaţi să primească vouchere pentru meditaţii, în locul orelor remediale, care se organizează doar în şcolile unde conducerea a solicitat acest lucru inspectoratelor.

„O soluție e să oferim vouchere pentru meditații celor mai săraci copii, la toate clasele, mai ales la cele mici. Pentru că pandemia a dus la pierderi educaționale masive, trebuie să livrăm cu orice preț cunoaștere copiilor încurajând profesorii să dea meditații, prin impozite mici și fără birocrație, și trebuie să ajutăm financiar copiii să ia meditații. Dăm miliarde pe pensii speciale, dăm miliarde pe vouchere pentru electrocasnice, dar la mintea copiilor cine se gândește?”, a declarat Daniel Funeriu, citat de Digi24.

Elevi defavorizați există în toate școlile, dar ei nu au acces la orele remediale instituite pentru acoperirea golurilor generate de pandemia Covid-19 decât acolo unde unitățile de învățământ au considerat că ele sunt necesare și unde există profesori disponibili să le organizeze.


În Bucureşti, doar 29 de şcoli dintre cele 400 de unități s-au înscris în program, potrivit Inspectoratului Şcolar.

Conform estimărilor realizate de diferite ONG-uri de profil, 40% dintre elevii care nu au avut acces la şcoala online au pierdut aproximativ 30 de săptămâni de învăţare.

Copiii proveniți din familii cu venituri decente pot recupera prin meditații, un fenomen foarte răspândit încă înainte de epidemia de SARS-CoV-2.

Voucherele pentru meditații le vor permite și eleviilor din familii sărace să beneficieze de ore suplimentare, ceea ce ar însemna o reducere a inegalităților grave existente în educație.

(Citiți și: „Studiu în premieră / De ce cred părinții că sunt necesare meditațiile elevilor: pentru dobândirea de cunoștințe la nivel mediu”)


Unul din trei copii este cuprins în acest sistem al meditațiilor, cu o frecvență mai ridicată în clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, conform primului studiu realizat pe acest subiect, efectuat de Societatea Academică din România (SAR) și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), alături de Friedrich Ebert Stiftung România (FES).

 costul mediu al unei ședințe de pregătire în particular este între 50-100 de lei, iar în medie, o familie plătește lunar aproximativ 300 de lei pentru meditarea unui copil.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: