joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2022

Cortegiul funerar al Reginei Elizabeta, Regina Mamă, însoțit de Garda Regală de la Whitehall, în 2002

De la momentul anunțului oficial până la înmormântarea de stat a Reginei, numărătoarea inversă detaliată a evenimentelor prezentată de The Guardian:

Drapelele arborate pe reședințele regale, Whitehall și alte clădiri guvernamentale au fost coborâte până la jumătatea catargului, site-ul familiei regale fiind schimbat într-o pagină neagră cu o scurtă declarație care anunță moartea Reginei.

Site-urile guvernamentale s-au schimbat, de asemenea, afișând un fundal negru.


La Palatul Buckingham, tradiția este de a fixa pe gard anunțul oficial al morții.

La Westminster Abbey și Catedrala St Paul bate clopotele, la o oră stabilită, după moartea monarhului.

În prima zi de doliu, sunt așteptate salve ceremoniale în Hyde Park și la Tower Hill și se va păstra un minut de reculegere la nivel național.

Regele Charles va ține prima sa audiență cu prim-ministrul. De asemenea, se va întâlni cu Earl Marshal pentru a aproba planurile de înmormântare.


Înmormântarea de stat este așteptată să aibă loc în 10 zile.

Charles va transmite o declarație către țară și commonwealth în cursul acestei săptămâni.

Consiliul de Succesiune se reunește sâmbătă

Consiliul de Succesiune, care include personalități guvernamentale de rang înalt și consilieri privați, se va întruni sâmbătă la Palatul St James pentru a emite proclamarea noului rege, citită în public de la balconul Palatului St James. O altă proclamație va fi citită la Royal Exchange din City of London.

Noul rege va avea audiențe cu prim-ministrul și cabinetul, cu liderul opoziției, cu arhiepiscopul de Canterbury și cu decanul de Westminster.

Drapelele sunt coborâte în bernă la începutul pentru Consiliul de Succesiune și vor rămâne așa timp de 24 de ore, urmând apoi să fie ridicate până la jumătatea catargului până a doua zi după înmormântare.

Sicriul este de așteptat să plece de la Balmoral pentru a fi adus la Palatul Holyroodhouse. Vor fi emise proclamații în națiunile deconcentrate, la Edinburgh, Cardiff și Belfast.

Procesiune de-a lungul Royal Mile

O procesiune va însoți sicriul ceremonială de-a lungul Royal Mile, de la Palatul de la Holyrood până la Catedrala St Giles, pentru o slujbă la care vor participa membrii familiei regale.

După acea slujbă, Catedrala St Giles va fi deschisă publicului timp de 24 de ore. Sicriul va fi apoi transportat cu avionul, la Londra.

Regele Charles va merge în Irlanda de Nord, unde urmează să primească un mesaj de condoleanțe la Castelul Hillsborough și va participa la Catedrala Sf. Ana din Belfast pentru un serviciu de rugăciune și reflecție asupra vieții Reginei Elisabeta a II-a.

Vor fi repetiții pentru procesiunea sicriului regretatei Regine de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Sicriul este de așteptat să ajungă la Palatul Buckingham cu câteva ore înainte de marele ceremonial planificat la Londra.

5 zile pentru ca britanicii să-și ia adio de la Regină

În primul mare eveniment ceremonial care precedă înmormântarea, sicriul Reginei este transportat, pe afet de tun, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde este depus pentru 5 zile.

Sicriul va fi montat pe un catafalc în mijlocul Westminster Hall, care va fi deschis publicului 23 de ore pe zi.

Regele Charles merge în Țara Galilor pentru a participa la o slujbă la Catedrala Llandaff din Cardiff, apoi va vizita parlamentul galez și va primi condoleanțe. Regele va avea o audiență cu prim-ministrul galez.

Drapelul Țării Galilor, arborat pe Castelul Cardiff, a fost coborât la jumătatea catargului

Reprezentanții commonwealth sunt de așteptat să înceapă apoi să sosească la Londra.

În ajunul înmormântării, Charles va primi familiile regale străine prezente la funeralii.

Înmormântarea de stat va avea loc la Westminster Abbey. Se țin două minute de reculegere în toată țara.

După o slujbă de o oră, o mare procesiune ceremonială va însoți sicriul la Hyde Park, unde va fi transferat de pe afetul de tun pe carul funerar de stat, plecând spre Castelul Windsor. Este organizată o slujbă de comemorare la Capela Sf. Gheorghe a Castelului Windsor, în timpul căreia sicriul va fi coborât în cripta regală.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: