luni

13 mai, 2024

30 mai, 2023

Franța inaugurează marți prima fabrică de baterii pentru mașini electrice, făcând un pas important în cursa sa de a-și construi un viitor într-un sector dominat de China.

Industriei bateriilor se află în centrul planului de „reindustrializare” al președintelui Emmanuel Macron, cu multe alte fabrici care urmează să apară în nordul țării în următorii trei ani.

Prima „gigafabrică” din Billy-Berclau, deținută de Automotive Cells Company – un parteneriat între gigantul energetic francez TotalEnergies, Mercedes-Benz din Germania și producătorul auto american-european Stellantis – care produce Peugeot, Fiat și Chrysler.


Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, și miniștrii industriei și tranziției energetice ai țării vor participa la inaugurare, alături de oficiali germani și italieni. La eveniment vor fi și șefii Mercedes, Stellantis și TotalEnergies.

Următoarele proiecte și miza Franței: 2 milioane de vehicule electrice pe an

Fabrica are lungimea a șase terenuri de fotbal. Producția urmează să înceapă în această vară. Aleșii și liderii de afaceri speră să transforme regiunea Hauts-de-France în „Battery Valley” – răspunsul industriei de mașini electrice la Silicon Valley.

Grupul chino-japonez AESC-Envision construiește o fabrică în apropierea orașului Douai, care va furniza baterii producătorului francez Renault de la începutul anului 2025.

Startup-ul francez Verkor este programat să înceapă producția la o unitate din Dunkerque de la jumătatea anului 2025, în timp ce ProLogium din Taiwan a ales același oraș de coastă pentru prima sa fabrică europeană, producția urmând să înceapă în 2026.


Guvernul francez și-a stabilit obiectivul de a produce două milioane de vehicule electrice pe an până în 2030, potrivit Ministerului Economiei.

China este liderul mondial în producția de baterii pentru mașini electrice și, de asemenea, domină producția de materii prime necesare producerii acestora.

Europa se confruntă, de asemenea, cu o concurență acerbă din partea Statelor Unite, care subvenționează în mare măsură sectorul prin Legea de reducere a inflației, care include 370 de miliarde de dolari în stimulente pentru ”energie curată”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: