vineri

21 ianuarie, 2022

Fostul lider sindical, Marius Petcu, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare cu executare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2013

Fostul lider al Confederaței sindicale Frăția, Marius Petcu, a fost condamnat marţi la 7 ani de închisoare cu executare, prin decizia definitivă a Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, relatează Agerpres.

Petcu a fost ridicat de acasă cu trupele speciale ale Poliției pentru a fi încarcerat.

Magistraţii ÎCCJ au încheiat pe 25 ianuarie judecarea recursului declarat atât de Marius Petcu, cât şi de procurorii anticorupţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti şi au amânat pronunţarea pentru data de 12 februarie.


Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, pe 22 mai 2012, decizia Tribunalului Bucureşti de condamnare la şapte ani închisoare cu executare primită de fostul lider al Federaţiei Sanitas pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Pe 21 aprilie 2011, Marius Petcu, fost lider al Federației sindicale Sanitas și al confederației Frăția, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în perioada septembrie 2009 – martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas România, inculpatul Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând aproximativ 1.400.000 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit procurorilor, în 24 martie 2011, Marius Petcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie, însă o zi mai târziu Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive pentru 29 de zile a inculpatului.


Ulterior, la 31 martie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Petcu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr