Fosta şefă a diplomaţiei austriece primește un loc în consiliul director al Rosneft - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Fosta şefă a diplomaţiei austriece primește un loc în consiliul director al Rosneft

4 martie, 2021

Karin Kneissl valsează cu Vladimir Putin

Guvernul rus a propus-o pe Karin Kneissl, fostă şefă a diplomaţiei austriece, ca membru independent în consiliul director al gigantului petrolier rus  Rosneft PJSC.

Karin Kneissl și-a câștigat reputația de prietenă a președintelui rus Vladimir Putin, după ce l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin la căsătoria ei din 2018, când era ministru de Externe al Austriei, şi a valsat atunci cu el în faţa camerelor televiziunii ruse, potrivit AFP, citată de France24.

După ce, după 2019, nu a mai fost ministru, Karin Kneissl a contribuit în mod regulat cu comentarii pentru postul de televiziune RT finanţat de Kremlin, potrivit Bloomberg citată de Agerpres.

(Citiți și: „Ministrul de Externe al Austriei, val de critici din cauza participării lui Vladimir Putin la nunta sa”)


Dacă acţionarii Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, vor aproba numirea lui Karin Kneissl, fosta şefă a diplomaţiei austriece se va alătura fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care începând din 2017 este preşedinte al consiliului director de la Rosneft.

Chiar dacă statul rus şi-a redus participaţia pe care o deţine la Rosneft, până la puţin peste 40%, Kremlinul este în continuare cel mai mare acţionar, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, persoana pe care a nominalizat-o va fi aprobată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Austria și-a accentuat apropierea de Rusia în ultimii ani, potrivit AFP.

OMV, care controlează OMV Petrom (SNP) în România, are relații de parteneriat cu Gazprom, chiar dacă a amânat, la începutul acestei luni, achiziția unui mare pachet de acțiuni la una din filialele marelui producător de gaze rus, de 25% din Alchim Development care operează în vestul Siberiei, potrivit Upstream Energy Explored.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr