duminică

22 mai, 2022

Fosta şefă a diplomaţiei austriece primește un loc în consiliul director al Rosneft

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2021

Karin Kneissl valsează cu Vladimir Putin

Guvernul rus a propus-o pe Karin Kneissl, fostă şefă a diplomaţiei austriece, ca membru independent în consiliul director al gigantului petrolier rus  Rosneft PJSC.

Karin Kneissl și-a câștigat reputația de prietenă a președintelui rus Vladimir Putin, după ce l-a invitat pe liderul rus Vladimir Putin la căsătoria ei din 2018, când era ministru de Externe al Austriei, şi a valsat atunci cu el în faţa camerelor televiziunii ruse, potrivit AFP, citată de France24.

După ce, după 2019, nu a mai fost ministru, Karin Kneissl a contribuit în mod regulat cu comentarii pentru postul de televiziune RT finanţat de Kremlin, potrivit Bloomberg citată de Agerpres.

(Citiți și: „Ministrul de Externe al Austriei, val de critici din cauza participării lui Vladimir Putin la nunta sa”)


Dacă acţionarii Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, vor aproba numirea lui Karin Kneissl, fosta şefă a diplomaţiei austriece se va alătura fostului cancelar german, Gerhard Schroeder, care începând din 2017 este preşedinte al consiliului director de la Rosneft.

Chiar dacă statul rus şi-a redus participaţia pe care o deţine la Rosneft, până la puţin peste 40%, Kremlinul este în continuare cel mai mare acţionar, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, persoana pe care a nominalizat-o va fi aprobată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Austria și-a accentuat apropierea de Rusia în ultimii ani, potrivit AFP.

OMV, care controlează OMV Petrom (SNP) în România, are relații de parteneriat cu Gazprom, chiar dacă a amânat, la începutul acestei luni, achiziția unui mare pachet de acțiuni la una din filialele marelui producător de gaze rus, de 25% din Alchim Development care operează în vestul Siberiei, potrivit Upstream Energy Explored.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: