luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2018

Ministrul de Externe austriac se confruntă cu un val de critici din cauză că l-a invitat la nunta sa pe președintele Rusiei, Vladimir Putin. Opoziția austriacă, scrie Politico, pune problema onestității cu care Austria își mai poate exercita președinția rotativă a UE.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a participat sâmbătă la nunta ministrului de Externe austriac, Karin Kneissl, înainte să meargă la Berlin pentru întâlnirea cu cancelarul german, Angela Merkel.

Karin Kneissl s-a căsătorit sâmbătă cu omul de afaceri Wolfgang Meilingner, printre invitați numărându-se și cancelarul federal Sebastian Kurz și vice-cancelarul Heinz-Christian Strache. Nunta a fost organizată într-o stațiune din Alpii austrieci.


Imaginile difuzate de televiziuni l-au prezentat pe Vladimir Putin dansând cu mireasa, care a fost îmbrăcată într-o rochie tradiţională austriacă.

Conform televiziunii de stat ORF, președintele Rusiei a venit însoţit de un cor de bărbaţi cazaci care au cântat pentru cei aproximativ 100 de invitaţi.

Karin Kneissl, nominalizată ca independent la postul de ministru de Externe de gruparea decătre  extremă-dreapta Partidul Libertăţii al Austriei, a fost aspru criticată de către politicienii din opoziţie pentru prezenţa lui Vladimir Putin la nuntă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Evelyn Regner, o parlamentară europeană socialistă, a declarat pentru Der Standard că vizita lui Vladimir Putin reprezintă „o provocare de dimensiuni europene”, având în vedere retorica anti-UE a liderului rus, adăugând că invitaţia este „ruşinoasă”.


„Cum ar trebui să îşi ducă la capăt Austria promisiunea că preşedinţia Consiliului UE va construi legături şi va fi un mediator onest în aceste condiţii? Ce contribuţii vor să aibă Kurz şi Kneissl pentru a rezolva criza din Ucraina, când ei celebrează în privat cu una dintre părţile implicate în conflict?”, a declarat și Andreas Schieder, un parlamentar din partidul de opoziţie SPO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: