vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 februarie, 2022

Forțele armate ruse Rusia sunt pregătite în proporție de 70%  pentru o invazie completă a Ucrainei, iar Kievul ar putea fi ocupat în câteva zile. Un nou semn este faptul a trimis și mai multe grupuri de batalioane tactice la granița cu Ucraina, potrivit unor oficiali SUA, citați de Reuters.

Numărul grupurilor de batalioane tactice din regiunea graniței a crescut în ultimele două săptămâni, ajungând vineri la 83. Alte 14 sunt în tranzit, au declarat, sub condiția anonimității, surse oficiale ale SUA pentru .

Cât privește programarea invaziei, se așteaptă ca terenul să înghețe mai mult până în jurul datei de 15 februarie, ceea ce ar permite tranzitul unităților rusești mecanizate în zonele accidentate. Astfel de condiții ar continua să fie disponibile până la sfârșitul lunii martie.


Acest calendar, ca și numărul și capacitatea tot mai mari ale forțelor rusești aflate în apropierea Ucrainei ar putea sugera că fereastra diplomației se închide.

Oficialii americani nu au furnizat dovezi pentru a susține estimările privind forțele rusești.

Kievul – ocupat în câteva zile. Zeci de mii de victime

În contextul în care Rusia masează mai mult de 100.000 de militari lângă graniță, Kremlinul spune că nu plănuiește o invazie, însă că ar putea derula acționi militare nespecificate, dacă cerințele sale de securitate nu sunt îndeplinite.

Printre cerințele Moscovei se numără ca NATO să promită că nu va primi niciodată Ucraina în alianță, o cerință despre care Washington și NATO spun că este inacceptabilă.


Washington-ul crede că Rusia ar putea alege alte opțiuni în afara unei invazii la scară largă, inclusiv o incursiune limitată și nu crede că președintele Vladimir Putin a luat o decizie finală, mai spun oficialii.

Totuși, Vladimir Putin pregătește o forță care poate executa toate scenariile, au mai spus sursele Reuters.

Dacă Rusia ar invada Kievul, ar putea fi cucerit în câteva zile și a invazie la scară largă ar putea produce un număr semnificativ de victime, potrivit oficialilor SUA.

Ucraina ar putea suferi pierderi de 5.000 – 25.0000 de militari, în vreme ce victimele Rusiei ar putea fi între 3.000 și 10.000, iar numărul pierderilor de civili s-ar putea afla între 25.000 și 50.000, potrivit estimărilor SUA, mai arată sursele citate.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: