joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2022

Ucraina a trimis guvernului german lista armelor de care are nevoie într-un eventual conflict cu Rusia, deși Germania a refuzat să-i furnizeze arme, până acum, și a promis că trimite 5.000 de miitari.

Pe listă sunt sisteme antirachetă şi antiaeriene cu rază medie de acţiune, armament antidrone, camere de supraveghere şi muniţii. În scrisoarea trimisă Berlinului, Kievul pune accentul pe faptul că este vorba despre „sisteme de armament cu caracteristici defensive”, potrivit dpa, citată de Digi24.

Miercuri, cancelarul german Olaf Scholz respinsese ferm o astfel de măsură, atitudine criticată recent de aliaţii estici din NATO, aminteşte dpa.


Totuși, Ucraina a cerut guvernului german „să proceseze cererea sa cât mai curând posibil”, potrivit Suddeutsche Zeitung, c are citează scrisoarea adresată Ministerelor de Externe şi Apărării din Germania

Germania refuză, primarul Kievului devine sarcastic

„Am primit o scrisoare de la ambasada Ucrainei, cerând sprijin cu echipamentul militar, căști mai precis. Vom furniza Ucrainei 5.000 de căști – ca un semnal clar: Suntem de partea voastră”, a spus în 26 ianuarie ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

„O glumă”  – a replicat primarul din Kiev, Vitali Klitschko, fost campion mondial la box categoria grea, care a trăit ani de zile în Germania, referindu-se la efectivul de 5.000 de militari.

Vitali Klitschko l-a acuzat pe ministrul german al Apărării că „nu a realizat că ne confruntăm cu forțe rusești perfect echipate care pot porni o altă invazie a Ucrainei în orice moment”.


Între timp, fostul cancelar german Gerhard Schroeder, numit în conducerea Gazprom.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: