duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2021

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman (PNL), consideră un avantaj faptul că nu are nicio legătură cu domeniul pe care-l conduce. A nu avea nicio tangență cu domeniul înseamnă absența unor interese, a explicat acesta.

„Există acest sistem când vine un nou ministru, există delațiuni între colegi, informații date pe surse. Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu eu îl văd ca pe un avantaj pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au firme, afaceri în acea zonă. Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman, răspânzând astfel acuzațiilor că la un minister atât de important precum cel al Digitalizării și Cercetării a fost numit un politician fără nicio legătură cu domeniul.

Întrebat despre lucrarea pe care și-a trecut-o în CV, dar nu e de găsit, Florin Roman a declarat că a făcut „o neglijență”.


„Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani. (…) Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică”.

Libertatea a scris că liberalul şi-a plagiat lucrarea de masterat susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Lucrarea “Teoria sistemelor informaționale”, pe care ministrul Florin Roman și-a trecut-o în CV, nu există în nicio bibliotecă din România, iar deputatul susține că nu o mai are nici acasă.

Conform publicației, primele 10 pagini ale lucrării de 91 de pagini sunt un plagiat masiv (inclusiv cu greșelile de dactilografiere) din cursul unui universitar pensionar din Timișoara.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: