sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 martie, 2022

Germania vrea să reducă la jumătate importurile de petrol din Rusia precum şi dependenţa de cărbunele şi gazele naturale ruseşti. Informația este publicată vineri de cotidianul Der Spiegel, care citează un document elaborat de Ministerul Economiei de la Berlin, transmite Reuters.

„Până la mijlocul acestui an, importurile de petrol rusesc în Germania ar urma să se reducă la jumătate. Până la finele anului, intenţionăm să fim aproape independenţi”, se arată în documentul citat de Der Spiegel. În paralel, gazele naturale ruseşti ar urma să reprezinte doar 30% din importuri până la finele anului, faţă de peste jumătate în prezent, iar achiziţiile de cărbune rusesc ar urma să înceteze până la toamnă, susţine Der Spiegel.

Vicecancelarul german și ministrul economiei, Robert Habeck, a declarat vineri la Berlin că firmele germane renunţă la contractele cu furnizorii ruşi de petrol şi cărbune într-un „ritm frenetic”.


Deși un embargo energetic rusesc nu este luat în considerare pentru moment, rata rezilierii contractelor arată că Germania ”ar trebui să fie aproape liberă de orice import de petrol și cărbune rusesc până la sfârșitul anului 2022”, a spus oficialul german.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Invadarea Ucrainei de către Rusia a şocat Germania şi aliaţii săi din Uniunea Europeană care au decis să adopte o transformare radicală a politicii energetice astfel încât blocul comunitar să îşi reducă dependenţa de importurile de combustibili fosili din Rusia.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele SUA, Joe Biden, urmează să anunţe vineri un acord politic care va deschide calea pentru majorarea importurilor de gaze lichefiate din SUA. Acordul politic oferă o platformă pentru acordurile comerciale care vor trebui încheiate pentru ca livrările de gaze lichefiate să demareze.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: