sâmbătă

20 aprilie, 2024

8 martie, 2021

SIF Moldova (SIF2, rebranduită Evergent Investments) va investi direct între 2 – 3 și 10 milioane de euro în companii din afara Bursei, prin operațiuni de tip private equity, mai ales în agricultură intensivă și imobiliare, dar și în alte domenii.

Circa 40% din activele Evergent vor fi în plasamente de tip private equity de risc mediu și cu o rată de profit de peste 15%, a spus Claudiu Doroș, directorul general al Evergent, cu ocazia prezentări inoului brand.


Compania de investiții se va implica „direct, total, zilnic și disciplinat în managementul firmelor în care va investi” în regim private equity, potrivit lui Cătălin Iancu, directorul general adjunct al fostei Sif Moldova, una dintre cele 5 societăți financiare rezultate din procesul de privatizare în masă din anii ’90.

Claudiu Doroș a negat categoric că Evergent Investments s-ar putea delista de la Bursa de Valori București (BVB), chiar dacă profilul unei companii de private equity nu este unul propriu unei companii listate.

Oficialul Evergent Investments a dat două exemple din portofoliul de private equity al companiei, respectiv Agrointens, lider de piaţă în producţia de afine, cu o suprafaţă cultivată de 100 de hectare, iar intenţia este de a o dubla în viitorul apropiat. Al doilea exemplu este din real-estate, Baba Novac Residence, un proiect 6 blocuri cu 363 de apartamente în zona Dristor din Bucureşti, care a fost finalizat în 2020 prin vânzarea tuturor apartamentelor.

SIF2 a obținut un rezultatul net neauditat de peste 56 de milioane de lei anul trecut, format din profitul net pe 2020 şi câştigul net reflectat în rezultatul reportat. Rezultatul „este cu 46% mai mare decât cel bugetat, ceea ce validează soliditatea modelului nostru de business şi în condiţii extreme”, spuen Claudiu Doroș.


Nivelul investiţiilor de 174 milioane de lei în 2020 a depăşit cu 66% nivelul bugetat. Toate aceste rezultate, pe lângă transparenţa cu care am obişnuit piaţa, o guvernanţă corporativă consolidată în timp, preocuparea pentru performanţă şi nu pentru conflicte, au condus la creşterea interesului investitorilor pentru acţiunea (SIF2) EVER şi în consecinţă, la creşterea valorii acţiunii cât mai aproape de VUAN, de 2,1 lei la 30 ian 2021, prin reducerea discountului de tranzacţionare. Altfel spus, ne dorim ca valoarea şi performanţa activelor noastre să fie recunoscute prin valoarea companiei în piaţă, acesta fiind şi obiectivul nostru principal”, a mai spus Directorul General al Evergent Investments.

Compania a gwenerat,  între 2010 şi 2020, „un randament mediu compus de 9,2% anual, o performanţă în sine, mai ales în comparaţie cu randamentul mediu al tuturor fondurilor de equity din România, care a fost de 7,5%” a spus și directorul general adjunct Cătălin Iancu.

 

 

 

 

.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: