marți

16 iulie, 2024

23 august, 2022

Acțiunile globale au scăzut marți, iar moneda euro a atins un nou minim al ultimelor două decenii față de dolar, temerile privind o politică monetară mai restrictivă și o criză energetică europeană întunecând perspectivele și risipind optimismul investitorilor, transmite Financial Times.

Indicele acțiunilor europene Stoxx 600 a scăzut cu 0,3% în primele ore de tranzacționare, după ce luni a înregistrat un declin mai mare decât cel din ultima lună. Indicele Xetra Dax din Germania a pierdut 0,3%, iar FTSE 100 din Londra a scăzut tot cu 0,3%.

Evoluțiile au survenit înaintea simpozionului bancherilor centrali de la Jackson Hole, de la sfârșitul acestei săptămâni, la care președintele Rezervei Federale (Fed) din SUA, Jay Powell, este așteptat să sublinieze angajamentul de a crește ratele dobânzilor până la cedarea inflației. Analiștii așteaptă și publicarea minutei ultimei ședințe de politică monetară a Băncii Centrale Europene (BCE), de joi, pentru a afla ce așteptări au decidenții europeni cu privire la evoluția inflației și a activității economice.


Investitorii mai sunt cu ochii și pe prețurile gazelor naturale. Acestea au atins luni un nou record și au continuat să crească și marți, după ce compania Gazprom a anunțat noi opriri ale livrărilor către Europa, prin conducta Nord Stream 1, pentru lucrări de mentenanță.

Euro a scăzut cu 0,3%, până la 0,9913 dolari, un nou minim al ultimilor 20 de ani.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: