marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2022

Recep Erdogan, președintele Turciei, a cerut vineri reformarea ONU în ideea de a elimina dreptul de veto pe care îl au membrii permanenți ai Consiliului de Securitate.

Recep Erdogan este de părere că invazia rușilor în Ucraina este o dovadă a „falimentului” Organizației Națiunilor Unite, în condițiile în care această organizație nu a reușit să prevină războiul.

„Când o tabără în conflict este unul dintre membrii permanenţi cu drept de veto, capacitatea Consiliului de Securitate de a se impune este nulă: sistemul se declară în faliment”, a spus Erdogan, potrivit Digi24, în discursul său de deschidere a Forumului Diplomatic de la Antalya.


„Dat fiind că deciziile Adunării Generale a ONU nu sunt constrângătoare, nu a fost luată nicio măsură pentru a pune capăt luptelor” în Ucraina, a continuat preşedintele turc.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

El a insistat că, aşa cum încă funcţionează sistemul ONU creat în perioada postbelică, o singură ţară poate contracara voinţa tuturor celorlalte prin dreptul de veto pe care-l au în Consiliul de Securitate SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China.

Turcia a încercat, recent, să medieze conflictul ruso-ucrainean printr-o întâlnire la Antalya a șefilor diplomațiilor ucraineană și rusă, Dmitro Kuleba și Serghei Lavrov, însă aceasta nu s-a încheiat cu vreun succes notabil în vederea ajungerii la pace.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: