joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 noiembrie, 2022

Miliardarul Elon Musk, care a preluat în urmă cu o lună platforma de socializare Twitter, a anunțat, joi, că va acorda o „amnistie generală” conturilor Twitter suspendate începând de săptămâna viitoare, după ce a efectuat un sondaj privind dacă să facă acest lucru pentru utilizatorii care nu au încălcat legea sau s-au implicat în spam flagrant.

Într-un sondaj postat miercuri pe Twitter de Musk, 72,4% dintre cei peste 3,16 milioane de utilizatori care au participat au votat în favoarea reîntoarcerii pe platformă a celor care au fost suspendaţi.

„Poporul a vorbit, amnistia începe săptămâna viitoare”, a scris Musk pe Twitter joi, zi liberă în SUA pentru sărbătoarea Zilei Recunoștinței, însoțind postarea sa cu mesajul „Vox Populi, Vox Dei” („Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”).

Contul lui Donald Trump a fost restabilit

Cu aceeași expresie, el a reabilitat, sâmbătă, contul fostului președinte american Donald Trump, interzis pe rețeaua de socializare după asaltul asupra Capitoliului de la Washington în ianuarie 2021.

Elon Musk a luat această decizie în urma unei consultări similare pe rețeaua Twitter, o metodă cu o reprezentativitate incertă. O majoritate restrânsă (51,8%) dintre cei 15 milioane de votanți s-au pronunțat în favoarea revenirii lui Donald Trump, care nu a mai scris pe Twitter de când contul său a fost restabilit.


Proprietarul Tesla și Space X a scris pe Twitter în octombrie că va forma un consiliu de moderare a conţinutului „cu puncte de vedere foarte diverse”. Musk a spus că nu vor fi luate decizii majore privind conţinutul sau restabilirea contului înainte de reunirea consiliului.

Schimbarea şi haosul au marcat primele câteva săptămâni ale miliardarului ca proprietar al Twitter. El a concediat manageri de top, inclusiv pe fostul director executiv Parag Agarwal, şi a fost anunţat că înalţi oficiali responsabili cu securitatea şi confidenţialitatea au demisionat.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: