sâmbătă

20 aprilie, 2024

1 noiembrie, 2022

Elon Musk a dizolvat conducerea platformei de socializare Twitter, numindu-se în funcția de CEO al companiei, transmite The Guardian.

The Washington Post a anunțat luni că echipa lui Elon Musk a discutat despre renunțarea a 25% din angajații companiei, circa 2.000 de persoană, într-o primă rundă de disponibilizări. Informația a fost negată de fondatorul Tesla.

După ce a cumpărat Twitter săptămâna trecută, pentru suma de 44 de miliarde de dolari, Elon Musk a trecut rapid la acțiune pentru a prelua controlul, concediind directori de top Twitter, inclusiv directorul executiv Parag Agrawal, șeful financiar Ned Segal și șeful pentru afaceri juridice Vijaya Gadde.


Musk a concediat, de asemenea, consiliul de administrație al Twitter și s-a numit singurul membru al consiliului, potrivit unor dezvăluiri dintr-un dosar al companiei depus la Securities and Exchange Commission. Musk a spus ulterior într-un mesaj pe Twitter că dizolvarea consiliului de administrație a fost „temporară”.

Informații conform cărora Musk plănuia să reducă substanțial numărul de angajați al companiei de social media au fost vehiculate în presa americană de săptămâni întregi. Washington Post a raportat anterior că Musk le-a spus potențialilor investitori că plănuiește concedieze aproape 75% din personalul Twitter într-un efort de a-și reduce datoriile.

New York Times a scris sâmbătă că Musk a solicitat reduceri de posturi în întreaga companie, unele echipe urmând să fie reduse mai mult decât altele. Disponibilizările ar urma să aibă loc înainte de 1 noiembrie, când angajații trebuiau să primească acțiuni, ca parte a compensației lor. „Acest lucru este fals”, a scris Musk pe Twitter.

Compania se confrunta cu dificultăți financiare înainte ca Elon Musk să se arată interesat de achiziția platformei. În iulie, Twitter „încetinise semnificativ angajările” pe fondul unei recesiuni economice mai ample în industria tehnologiei. Specialiștii se așteptau ca platforma să fie nevoită să concedieze oricum aproximativ 25% din personalul său.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: