vineri

12 aprilie, 2024

29 octombrie, 2022

Comisia Europeană i-a reamintit lui Elon Musk, în urma confirmării că a preluat controlul asupra platformei de socializare Twitter, că trebuie să respecte regulile UE de moderare a conținutului, informează Euronews.

„În Europa, pasărea va zbura după regulile noastre”, a scris Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă, vineri, pe platforma de socializare.

Cu câteva ore mai devreme, Musk a scris pe Twitter că „pasărea a fost eliberată”, o referire la sigla Twitter și schimbarea managementului companiei.


Potrivit unor surse, Elon Musk i-ar fi concediat pe CEO-ul Parag Agrawal, CFO-ul Ned Segal și Chief Legal Counsel Vijaya Gadde.

Potrivit Bloomberg, printre planurile miliardarului american se numără eliminarea interdicțiilor pe viață pentru utilizatorii Twitter. Musk și-a anunțat intenția de a ridica interdicțiile Twitter pe viață prima dată în mai, stârnind critici acerbe, deoarece pe lista persoanelor interzise se află loialiștii QAnon, neonaziștii și fostul președinte american Donald Trump.

Planurile lui Elon Musk pentru moderarea conținutului de pe Twitter

Comisarul UE Thierry Breton a postat totodată un link către un videoclip publicat în mai, care îl arată împreună cu CEO-ul Tesla, la fabrica sa de mașini din Austin, Texas. Musk a spus atunci că reglementările digitale ale UE sunt „aliniate întocmai” cu propria sa gândire și a fost de acord cu „tot ce a spus” Breton cu privire la obligația platformelor de a modera conținutul.

Vineri, Elon Musk a anunţat că intenţionează să înființeze un „consiliu de moderare a conținutului, cu puncte de vedere foarte diverse”.


„Nicio decizie majoră privind conţinutul sau reactivarea contului nu va avea loc fără intervenţia consiliului”, a precizat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Noul patron al Twitter a mai spus că intenţionează să înlesnească restricțiile de conținut de pe reţeaua socială, dar fără a o transforma într-un spaţiu de manifestare a urii şi diviziunilor.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: