vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2021

Grupul de companii Teilor, care include și lanțul de magazine de bijuterii de lux cu același nume are în vedere realizarea unui plasament privat de obligațiuni la Bursa de Valori București, în valoare de 45 de milioane de lei, până la sfârșitul anului, potrivit unui comunicat transmis joi de companie.

„Am urmărit evoluţia recentă a pieţei de capital din România şi suntem încântaţi de integrarea finanţării prin Bursa de Valori Bucureşti în strategia de dezvoltare a afacerilor TEILOR Holding. De-a lungul anilor, strategia noastră a fost întotdeauna legată de capitalizarea profiturilor pentru a continua dezvoltarea durabilă a grupului, sprijinită de finanţarea bancară” a declarat Florin Enache, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi fondator al TEILOR Holding.

Teilor holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin şi Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei şi este asociat unic al TEILOR SRL, lanţ de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o reţea de exchange offices, şi Invest Intermed GF IFN SRL, o instituţie financiară ne-bancară care desfăşoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold.

IFN-ul Ocean credit a debutat cu obligațiuni de 1,86 milioane de euro


Tot joi, IFN-ul Ocean Credit, companie care oferă produse financiare nebancare, a debutat, cu obligațiuni în valoare de 1,86 milioane de euro la Bursa de Valori București, potrivit unui comunicat transmis de BVB.

Obligațiunile se tranzacționează pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare sub simbolul bursier OCIFN26E, iar fondurile atrase vor finanța strategia de dezvoltare prin creșterea capacității de creditare și investiții în fintech.

Compania anunță de asemenea realizarea anului viitor a unei noi runde de finanțare prin emiterea de obligațiuni în valoare de 400.000 de euro.

Cu o zi înainte, la BVB a debutat și Cellini, cea mai veche rețea de magazine de bijuterii și ceasuri din România, cu o primă emisiune de obligațiuni pentru extinderea rețelei de magazine proprii și creșterea vânzărilor on-line.

O nouă listare pe piața principală


Grupul Aquila, liderul pieței de distribuție a bunurilor de larg consum din România, controlat de antreprenorii Cătălin Vasile şi Alin Dociu, și-a anunțat la rândul său intenția de a lansa o ofertă publică pentru vânzarea unui pachete de acțiuni nou emise în cadrul unei majorări de capital.

Oferta va include 66,6 milioane acţiuni, fiind adresată investitorilor de retail şi investitorilor instituţionali din România.

Grupul Aquila activează în domeniul distribuţiei şi logisticii. Cea mai mare companie din grup este Aquila Part Prod Com, care a raportat anul trecut venituri de peste un miliard de lei, după un avans al cifrei de afaceri de aproape 60%.

Astfel, grupul a raportat în 2020 venituri de 1,7 miliarde de lei și un profit de 60 de milioane de lei.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: