miercuri

8 decembrie, 2021

Economia statelor din zona euro s-a contractat cu 0,2%

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 august, 2012

Economiile din zona euro se dezvoltă diferit, recesiunea totală fiind de 0,2%, în timp ce Germania a reuşit, totuşi, o creştere modestă de 0,3%, potrivit datelor publicate de Eurostat, referitoare la lunile aprilie-iunie, comparativ cu trimestrul anterior.

Estimarea, care va fi confirmată cu date finale în luna septembrie, pune zona euro şi Uniunea Europeană pe un trend descendent, ca întreg, cu PIB-uri care scad cu 0,2% faţă de primele trei luni ale anului, relatează EUObserver.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cele 17 state din zona euro au scăzut şi mai mult, PIB-ul scăzând cu 0,4%, în timp ce la nivelul UE scăderea a fost tot de 0,2 procente.


Economia Germaniei a crescut cu 0,3%, în timp ce în Franţa creşterea economică a fost zero. Portugalia s-a contractat cu 1,2%, Italia şi Spania cu 0,7, respectiv 0,4%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

“Estimările sunt în acord cu aşteptările pieţei şi previziunile economice”, spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Ryan Heath. Datele pentru Marea Britanie sunt mai slabe decât era de aşteptat, cu un PIB care s-a contractat cu 0,7% comparativ cu cele trei luni precedente şi cu 0,8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai proastă situaţie o are, de departe, Grecia, a cărei economie s-a contractat cu 6,2% comparativ cu anul trecut.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr