miercuri

24 iulie, 2024

24 februarie, 2021

Ford Craiova suspendă producţia de vehicule şi motoare pentru opt zile, începând cu data de 26 februarie, ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, au anunţat, miercuri, reprezentanţii companiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş, planul actual al companiei este ca producţia să fie reluată pe 10 martie.

„Pe parcursul celor opt zile în care producţia va fi suspendată, angajaţii fabricii Ford Craiova vor fi plătiţi conform acordurilor încheiate între companie şi sindicate şi ţinând cont de legislaţia în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situaţia şi îşi adaptează planurile de producţie pentru a minimiza efectul asupra angajaţilor, furnizorilor, clienţilor şi dealerilor din întreaga Europă”, a precizat Ana Maria Timiş.


Uzina Dacia de la Mioveni a avut aceeași problemă la jumătatea lunii, când a oprit activitatea pentru câteva zile din cauza crizei de de cipuri și semiconductori.

(Citiți și: ”Criza de cipuri și semiconductori oprește uzina Dacia de la Mioveni pentru o săptămână”)

Producătorii auto, dar și cei de electronice, din întreaga lume sunt grav afectați de lipsa de cipuri și semiconductori, utilizate inclusiv în sistemele de gestionare și asistență ale mașinilor.

Acestea provin în principal din Asia, iar criza a intervenit pe fondul unei scăderi a vânzărilor și a cererii de autoturisme, anul trecut, concomitent cu o creștere a vânzărilor de laptopuri, telefoane mobile și electronice.

Peste acestea s-au suprapus sancțiunile impuse de SUA (în timpul administrației Trump) unor furnizor chinezi de componente.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: