luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 februarie, 2019

Liberalii au depus marți la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o solicitare ca premierul Viorica Dăncilă să fie chemată în Parlament, la începutul lunii martie, pe tema OUG 114.

Tot marți, Comisia de buget a Senatului a amânat cu o săptămână discuțiile pe tema ordonanței, șeful comisiei, Viorel Arcaș (PSD), motivând că Ministerul Finanțelor are nevoie de timp pentru a analiza amendamentele propuse.

Viorica Dăncilă este chemată în Parlament la „Ora Guvernului”, în săptămâna 4-8 martie, tema fiind „Opriți Ordonanța Lăcomiei, Ordonanța care bagă România în faliment”. Ordonanța 114 „bagă economia României în faliment și toți românii vor plăti scump prostiile acestei guvernări de analfabeți economici”, spun liderii PNL.


„Efectele OUG 114/2018 sunt evidente: fiecare cetățean român va fi obligat să plătească taxe și impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim; fiecare cetățean român sau companie va plăti mai scump energia electrică, gazul și energia termică, fiecare cetățean român va plăti un abonament mai scump la internet, TV şi telefonie, fiecare cetățean român va plăti rate mai mari pentru împrumuturile bancare şi vor fi înăsprite condiţiile de creditare. Prin OUG 114 se va desființa Pilonul II de pensii”, a spus Raluca Turcan, liderul deputaților PNL.

Ordonanța 114, care propune o schimbare semnificativă de taxare a unor sectoare-cheie ale economiei, a fost dur criticată atât de comunitatea de business, cât și de Banca Națională a României (BNR) și de organismele europene.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: