sâmbătă

3 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2023

Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Ionel Nuţă, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul instituției care acordă în arendă terenurile agricole – Agenţiei Domeniile Statului (ADS). El este acuzat de DNA de trafic de influenţă, întrucât i-ar fi cerut unui om de afaceri suma de 350.000 de euro, pentru a-l ajuta să obțină contractul de arendare a unui teren din județul Giurgiu.

În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, Marius Ionel Nuţă ar fi pretins, pentru el şi pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 hectare de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu.

În contul aceleiaşi sume de bani, Nuţă i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.


În acest context, omul de afaceri i-a remis directorului de la ADS suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de director, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoană. 

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: