joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2022

Daniel Dines (foto), unul din fondatorii UiPath, a cumpărat un pachet de 9,57% din acțiunile companiei antreprenoriale RodBun, producătoare de semințe pentru agricultură și integratoare de produse, servicii și soluții pentru fermierii locali.

Achiziția a fost realizată prin vehicolul de investiții Vulcan Properties Ltd, deținut de Daniel Dines și este primul plasament al acestuia în sectorul agricol, potrivit unui comunicat al RodBun.

La pachetul cumpărat de acesta se adaugă o participație suplimentară de 0,23% din acțiunile RodBun a fost achiziționată, ca parte din aceeași tranzacție, de Ionuț Sas, VP Tax la UiPath la nivel global.


RodBun a fost fondată în 2002 de Alexandru Iancu și Daniel Muntean, care au acum câte 44,27% din acțiunile companiei, iar salariații grupului au 1,67%.

Cel mai important jucător pe piața semințelor

Cea mai importantă activitate a grupului RodBun este producerea de semințe agricole, fiind cel mai important jucător autohton din acest domeniu, cu cele 4 fabrici de semințe.

Grupul are și exploatații agricole pentru multiplicarea de sămânță, bază genetică pentru culturile de porumb, floarea soarelui, grâu, lucernă, mazăre, soia, triticale, dar și o rețea logistică extinsă în toată țara – atât pentru transport și depozitare de inputuri agricole, cât și pentru depozitarea de cereale.

De asemenea, RodBun operează un lanț de 40 de magazine agricole destinate micului fermier traditional (sub brandul Fitofarmacia RodBun).


Compania distribuie inputuri agricole (semințe, pesticide, îngrășăminte), oferă consultanță agricolă și soluții tehnologice complete și asigură servicii de preluare a recoltei din câmp.

În portofoliul RodBun se află unele dintre cele mai apreciate branduri de către fermierii români: gama de semințe Fertillia, îngrășămintele foliare Fertilland și îngrășămintele solide Fertillo. 

Pariul lui Daniel Dines pe agricultură

„RodBun este o companie unică pe piața locală, reprezentând unul dintre pionierii digitalizării agriculturii românești. Cunoaștem importanța strategică a regiunii agricole a Mării Negre la nivel global, precum și rolul vital al fermierilor în lumea de azi și de mâine, mai ales în contextul încălzirii globale”,  a declarat Daniel Dines.

„Din acest motiv, am ales să investim într-o companie care are potențialul de a contribui la realizarea unor sisteme alimentare mai reziliente și eficiente, inclusiv în contexte de criză”, a adăugat fondatorul UiPath

„Intrăm în acest parteneriat considerând că el asigură o sinteză între experiența și infrastructura noastră vastă pe piața agro din România, pe de o parte, și viziunea globală a echipei lui Daniel Dines, bazată pe excelența în tehnologie, pe de altă parte” ”, a declarat Daniel Muntean, co-fondator al RodBun Grup S.A.

Tranzacția a fost facilitată de firma de avocatură DLA Piper.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: