duminică

29 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2012

Birourile permanente ale parlamentului nu au reușit, miercuri, să se reunească cu cvorum pentru a stabili ședința extraordinară a legislativului, în care să fie citită decizia CCR de invalidare a referendumului. Prin prezentarea în fața parlamentului a deciziei curții se încheie ultimul act al procedurii eșuate de demitere a lui Traian Băsescu, iar președintele suspendat se poate reîntoarce la Cotroceni. Orice întârziere a convocării sesiunii extraordinare înseamnă de fapt, întârzierea repunerii în atribuțiile prezidențiale a lui traian Băsescu.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, spune că a convocat o nouă reuniune a birourilor permanente pentru joi la ora 12,00.

Birourile permanente bnu au reușit să întrunească cvorumul de ședință imediat ce Consiliulș Superir al magistraturii (CSM) a anunțat același lucru în privința ședinței în care trebuia să ia act de demisia din magistratură a judecătoare Mona Pivniceru. Aceasta a fost propusă de premierul Ponta pentru funcția de ministru al justiției, însă nu poate fi validată până când CSM nu ia act de demisia sa.


Premierul Victor Ponta își exprimase marți speranța că miercuri seară, cu decizia CSM în mână, o va putea valida în funcția de ministru pe Mona Pivniceru. CSM nu a reușit, însă, să întrunească miercuri dimineața decât pe 14 din cei 19 membri ai săi, cvorumul fiind îndeplinit la un minimum de 15 membri. CSM a convocat o nouă ședință pentru joi la ora 9,00.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: