luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 ianuarie, 2023

Palatul Buckingham a început să anunțe, sâmbătă, câteva detalii despre încoronarea regelui Charles III. Conform news.ro, programul celor trei zile de festivităţi cu ocazia acestui eveniment, după ceremonia din 6 mai de la Westminster Abbey, conține un concert cu o pleiadă de vedete, un „mare prânz naţional” şi iniţiative de promovare a voluntariatului.

Încoronarea lui Charles, în vârstă de 74 de ani, va avea loc la opt luni de la moartea Reginei Elizabeth II, care a murit la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Palatul Buckingham vrea să facă din „acest eveniment istoric” un moment de sărbătoare, care oferă „oportunitatea oamenilor de a se reuni”.

Ultima încoronare, cea a Elizabethh II, datează din 2 iunie 1953. Pentru prima dată, ceremonia, grandioasă, fusese difuzată la televizor şi urmărită de 27 de milioane de britanici. A durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi. Au fost reprezentate oficial 129 de naţiuni şi teritorii.


Ceremonia de încoronare a lui Charles III va avea loc în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca şi încoronările anterioare ale monarhilor britanici din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, aşa cum spune tradiţia, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

Va fi încoronată și Camila

„Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, precum şi un prilej de sărbătoare şi spectacol”, a anunţat Buckingham Palace.

Ceremonia „va fi orientată spre viitor, în timp ce va fi plină de tradiţie”. Soţia lui Charles, Camilla, va fi şi ea încoronată.

Charles III şi Camilla vor ajunge la Westminster de la Palatul Buckingham într-o procesiune numită „Procesiunea Regelui”.


După ceremonie, aceştia se vor întoarce la Buckingham în cadrul „Procesiunii de încoronare”, pentru care li se vor alătura şi alţi membri ai Familiei Regale. Pentru a încheia această primă zi, regele şi regina consoartă, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Buckingham Palace, pentru a saluta mulţimea.

A doua zi va avea loc un concert la Castelul Windsor, vestul Londrei, cu „staruri muzicale internaţionale şi vedete contemporane”.

Concertul va fi difuzat pe BBC. Buckingham nu a menţionat însă numele artiştilor care vor evolua pe scenă. În public vor fi şi voluntari de la organizaţii caritabile susţinute de Charles şi Camilla.

Un „cor de încoronare” va susţine şi un concert, cu cântăreţi din corurile de refugiaţi, serviciul de sănătate publică, LGBTQ+ şi grupuri de cântăreţi pentru surzi. Seara, locaţiile emblematice din Marea Britanie vor fi iluminate.

(Citiți și: „Foto: Regina Elisabeta a II-a și cei 15 prim-miniștri ai săi”)

De asemenea, populaţia va fi invitată pe 7 mai să participe la „marele prânz de încoronare”, la petreceri de cartier pentru „sărbători prietenia”.

„Mii de evenimente” ar urma să aibă loc pe străzi, grădini, parcuri, potrivit Palatului Buckingham. Aceste sărbători populare amintesc de cele care au avut loc în iunie 2022 pentru Jubileul de platină al Reginei, pentru cei 70 de ani de domnie.

Luni, 8 mai, care va fi sărbătoare legală, oamenii vor fi încurajaţi să facă voluntariat. Mişcarea urmăreşte „să adune oamenii şi să creeze o mişcare de voluntariat care va dura dincolo de weekendul încoronării”, a spus palatul.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: