sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2021

Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, a anunțat  patriarhul Daniel,  într-o postare pe Facebook.

De asemenea, de la Vatican, Papa Francisc îndeamnă credincioșii catolici să se vaccineze și anunță că se va vaccina, săptămâna viitoare, când a fost programat.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă (…) Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, menționează Ministerul Sănătății într-un comunicat.


Preoții ar urma să intre în etapa a doua a vaccinării în România, ca parte a angajaților esențiali, etapă ce va începe pe 15 ianuarie.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19 şi le cere credincioşilor să se informeze despre vaccinare doar din surse sigure şi autorizate, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Duminică, într-o intervenție la Digi24, părintele Constantin Necula a spus că profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor. Credincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, a adaugat el.

Papa Francisc s-a programat pentru vaccinare

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La rândul său, Papa Francisc îi îndeamnă pe toți credincioșii catolici să nu stea pe gânduri și să se vaccineze împotriva Covid-19. Sfântul Părinte  și-a făcut programare și se va vaccina săptămâna aceasta.


„Cred că, din punct de vedere etic, cu toții trebuie să facem vaccinul. Nu este o opțiune, vreau sau nu vreau. Este o alegere etică, pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar și cu viețile altor oameni. Nu știu de ce unii zic Nu, vaccinul este periculos! Dacă medicii îl prezintă ca pe un lucru care face bine, care nu e periculos, de ce să nu?”, a declarat liderul Bisericii Catolice într-un interviu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: