duminică

16 iunie, 2024

9 februarie, 2012

PNL a organizat joi, la parlament, o şedinţă informală pe marginea discursului prea echilibrat pe care liderului PSD Victor Ponta l-a ţinut în plen, la şedinţa de investitură a guvernului Ungureanu. La finele ei, preşedintele Crin Antonescu a făcut o conferinţă de presă, în care a combătut şi modul în care a fost format noul guvern, şi tonul cu care Victor Ponta şi-a ţinut discursul la şedinţa de investitură a guvernului. „Ne putem juca de-a cum am vorbi noi în parlamentul Angliei” – a spus Crin Antonescu, referindu-se la tonul echilibrat al discursului lui Victor Ponta.

Noi am hotărât că nu participăm la investirea acestui Guvern. Noi liberalii am decis să nu participăm deloc. Colegii din PSD şi PC au fost de acord. Dl Victor Ponta a considerat că ar fi mai bine să mergem noi, preşedinţii partidelor. Opinia noastră, a PNL, a fost să nu mergem. L-am rugat pe dl. Ponta să vorbeasca în numele USL. Nu am vorbit nici despre 15 condiţii, nu ne potrivim stilistic cu nou suflu al domniei sale, care îi ia de noi pe membrii Guvernului Ungureanu „ – a declarat Crin Antonescu.

Întrebat de un jurnalist dacă, în calitate de membru USL s-a simţit reprezentat de discursul lui Victor Ponta, crin Antonescu a fost ferm:


Nu. Dar ăsta nu e deloc un motiv de disensiuni în USL. Sunt, pâna la urmă, personalităţi diverse. Importantă e strategia politica. Noi suntem într-un război, suntem aliaţi, suntem umăr la umăr.

Preşedintele PNL şi-a spus, cu această ocazie, declaraţia sa referitoare la votul de investitură a cabinetului Ungureanu şi la poziţia PNL faţă de noul guvern:

  • . Apelul meu către toţi membrii PNL, către partenerii noştri de alianţă – în care avem deplină încredere – este de a nu uita nici o secundă cu cine ne batem, pentru cine ne batem şi cu ce mijloace ne batem.
  • . Este o lucrătură, o făcătură a regimului Băsescu, pentru a încerca să amâne confruntarea populară.
  • . Acum e nevoie de toţi cei care nu sunt în solda lui Băsescu, nu sunt în serviciul altcuiva decât al alegătorilor României

În discursul său din parlament, Victor Ponta îl felicitase pe premier, i-a făcut reproşuri politice prin comparaţie cu guvernul lui Emil Boc, dar i-a făcut acestuia şi ceea ce el a numit „15 propuneri punctuale” după care a adăugat adresându-se lui Răzvan Ungureanu: „Dacă le veţi respecta, veţi avea sprijinul nostru”.

Liderii PNL au reacţionat prompt şi cu duritate, pe fondul unor tensiuni care s-au acumulat în ultimele săptămâni între Crin Antonescu şi Victor Ponta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: