miercuri

28 februarie, 2024

9 februarie, 2012

Liderii PNL au reacţionat deschis, joi, după discursul pe care Victor Ponta l-a ţinut în Parlament la şedinţa de investire a guvernului lui Răzvan Ungureanu.

Discursul lui Victor Ponta a fost considerat unul neutru, liderul PSD adoptând un ton reţinut şi lăsând deschisă calea pentru un dialog cu noul premier.

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu şi-a declarat mirarea că Victor Ponta a ţinut un discurs care nu fusese discutat în prealabil în USL şi s-a arătat împotriva unor „ idei din acest discurs, ideile de la politicile Guvernului pana la componenţaşi sustinerea Guvernului. O să avem o discutie în USL pe această tema. Am crezut că nu e nevoie să stabilim împreună cum să arate un discurs”.

La rândul său, Victor Ponta a declarat: „Eu îmi fac singur discursul. Dacă colegii de la PNL s-au supărat, vom discuta acest aspect. Nu înţeleg de ce i-a deranjat atât de tare, am vorbit în numele meu şi, dacă vor, şi al PSD”

Contondenţele dintre liderii celor două mari formaţiuni din USL sunt ultimele dintr-un şir care se întinde pe câteva săptămâni:

* Mitingul politic de la Arcul de Triumf, a fost organizat în pline proteste de către PNL, care şi-a adus principalii lideri. PSD a avut o prezenţă mult mai discretă, Victor Ponta a fost singurul participant din staff-ul social-democrat şi avut un discurs mult mai echilibrat decât cel al reprezentanţilor PNL.


* După întâlnirea de la Cotroceni pentru consultările privind desemnarea unui nou premier, victor Ponta s-a arrătat dispus la o întâlnire cu viitorul prim-ministru, în vreme ce Crin Antonescu, în plină conferinţă de presă, l-a cotrazis scurt şi categoric.

* În exprimarea poziţiai USL la aflarea desemnării lui Răzvan Ungureanu ca premier, în timp ce Crin Antonescu cerea vehement alegeri anticipate şi boicotarea procedurilor de investire a noului guvern, Victor Ponta a admis că alegerile trebuie câştigate la termen.

* Victor Ponta a părăsit o emisiune la Antena 3, în care fusese invitat împreună cu Crin Antonescu, ca urmare a diferenţelor de poziţionare faţă de numirea lui Răzvan ungureanu ca premier.

* Victor Ponta a fost somat de partid să tranşeze ferm cu PNL problema candidaturilor în teritoriu, ca urmare a neînţelegerilor la desemnarea candidatului opentru Consiliul Judeţean Buzău. În conflict ar fi intervenit şi Ion Iliescu: „Este o pretenţie aberantă a celor de la PNL. Nu vom ceda Consiliul Judeţean, vor exista negocieri. Dacă va fi nevoie, mă voi implica personal în aceste discuţii„, ar fi spus, potrivit unor surse din partid, Ion Iliescu.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

2 răspunsuri

  1. ca să vezi ce repede trece mandatul…:)
   sau, altfel: ar fi câştigat o zi în plus de mandat:)
   sau: ar fi putut dispera că vin cu o zi mai târziu la putere:)
   (si cred că mai sunt vre-o 37 de variante:)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

2 răspunsuri

  1. ca să vezi ce repede trece mandatul…:)
   sau, altfel: ar fi câştigat o zi în plus de mandat:)
   sau: ar fi putut dispera că vin cu o zi mai târziu la putere:)
   (si cred că mai sunt vre-o 37 de variante:)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: