sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2022

Livrarea rachetelor balistice și dronelor iraniene către Rusia deschide dezbaterea în Israel privind livrarea de ajutor militar Ucrainei.

Ministrul israelian al Diasporei, Nachman Shai (foto), afirmă, potrivit Kyiv Independent: „Nu mai există nicio îndoială unde ar trebui să stea Israelul în acest conflict sângeros. A sosit momentul ca Ucraina să primească și ajutorul nostru militar, așa cum oferă SUA și țările NATO”.

Declarația a venit după ce Washington Post scria pe 16 octombrie că Rusia va achiziționa din Iran rachete balistice Fateh-110 și Zolfaghar, cu o rază de acțiune de 300 și, respectiv, 700 de kilometri.


Pe frontul din Ucraina, Rusia utilizează de o lună și drone iraniene. Oficialii iranieni afirmă că nu au livrat Rusiei ”drone pentru a le folosi în Ucraina”.

Potrivit ministerelor de apărare ale Ucrainei și ale Marii Britanii, Rusia își epuizează stocurile proprii de rachete balistice și de croazieră.

Israelul a refuzat până acum să ofere ajutor militar Ucrainei.

Declarația oficialului israelian a provocat reacții la Moscova. Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a avertizat Israel să nu facă pasul „foarte nesăbuit” de a furniza Ucrainei armament.


„Israelul pare că va furniza arme regimului de la Kiev. Un pas foarte nesăbuit. Va distruge toate relaţiile interstatale dintre ţările noastre”, a scris acesta luni pe canalul său de Telegram.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: