vineri

3 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 octombrie, 2022

Miniștrii apărării din statele membre NATO au aprobat joi, într-o reuniune la Bruxelles, să furnizeze Ucrainei armament special anti-dronă, echipamente de bruiaj a semnalelor care ghidează de la distanță acest tip de armament.

Secretarul general Jens Stoltenberg a afirmat că aceste echipamente vor ajuta Ucraina să anihileze atacurile cu drone de fabricație iraniană și rusă, în condițiile în care armata de ocupație utilizează destul de des acest tip de armament.

Cu ocazia reuniunii de la Bruxelles, Spania a anunțat că va trimite echipament anti-aerian Ucrainei, iar NATO s-a angajat să modernizeze echipamentele militare ale Ucrainei, ”astfel încât aceasta să facă tranziția de la echipamente sovietice la echipament modern”.


NATO va furniza Ucrainei și alte tipuri de sisteme de apărare antiaeriană, obuziere și blindate.

Crește numărul militarilor NATO staționați pe flancul de est, de la Marea Baltică la Marea Neagră

Jens Stoltenberg a mai menționat că NATO a luat și decizia de întărire a posturii de descurajare, cu noi forțe militare și noi stocuri de armament.

Secretarul general al NATO a anunțat decizia de a suplimenta numărul trupelor staționate ”în partea de est a alianței, inclusiv a celor 8 grupuri de luptă NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră, care pot fi crescute rapid la dimensiunea de brigadă”.

”Am luat decizia de a crește stocurile de echipamente și muniții și am oferit industriei de apărare necesarul pe termen lung, pentru ca aceasta să își crească producția”, a mai precizat Jens Stoltenberg.


La reuniunea de joi s-a mai discutat și despre întărirea securității la obiectivele strategice, ca efect al ”sabotajelor comise asupra conductelor Nord Stream”. NATO și-a dublat astfel prezența navală în Marea Nordului și Marea Baltică.

Jens Stoltenberg confirmă: NATO va răspunde decisiv în cazul unui atac nuclear al Rusiei

Jens Stoltenberg a mai confirmat joi corectitudinea afirmațiilor făcute de Josep Borell, care a spus în Belgia că NATO va răspunde foarte dur în cazul în care Rusia își va concretiza amenințările nucleare.

”Un eventual atac nuclear al Rusiei va avea consecințe severe. Nu pot oferi detalii, dar cert este că o asemenea acțiune va schimba fundamental natura acestui conflict, Rusia ar trece peste o linie roșie orice tip de armă nucleară ar folosi”, a afirmat Jens Stoltenberg.

”Retorica nucleară a lui Vladimir Putin este iresponsabilă. Rusia nu poate câștiga un război nuclear

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a participat la o reuniune a Grupului de Contact condus de SUA și a informat ulterior miniștrii apărării cu privire la nevoile urgente ale Ucrainei în timpul iernii.

De asemenea, miniștrii au discutat și despre misiunea și operațiunile NATO din Kosovo în Irak, iar secretarul general a prezidat o reuniune a Grupului de planificare nucleară.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: