vineri

19 aprilie, 2024

29 martie, 2022

Comisia Europeană va revizui în jos prognoza de creștere economică a României, de 4,2% din PIB în 2022, ca urmare a impactului pe care îl va avea războiul din Ucraina, a declarat marți comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni

El a precizat că nu a fost estimat deocamdată impactul războiului.

”Cât de mult? Depinde de evoluția războiului și de răspunsul politicii noastre comune. Trebuie să ne asigurăm că recuperarea nu este întârziată și că această criză nu va crește dezacordurile în UE”, a precizat Paolo Gentiloni.


Economia României a înregistrat un avans de 6,3% în 2021, datorită unei cereri interne solide, însă ritmul de creștere va încetini până la 4,2% în acest an, pentru ca în 2023 să accelereze puțin la 4,5%, conform previziunilor economice de iarnă, publicate de CE în toamnă

Comisarul european pentru Economie și ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, participă marți la conferința The Economist, organizată de Oxygen Events.

În cadrul evenimentului, vor fi dezbătute teme precum lupta Europei pentru revenire și reziliență, cum trebuie să ne poziționăm în sectoare precum cel al energiei, al investițiilor și al securității, precum și care va fi contribuția României la toate acestea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: