sâmbătă

13 aprilie, 2024

10 august, 2021

Combinatul siderurgic Liberty Galați (fostul Sidex) vrea să producă „oțel verde” și caută soluții de introducere a „noi tehnologii de producere de energie și combustibili în special pe bază de hidrogen”.

În acest sens a încheiat un memorandum  de colaborare cu Centrul Român al Energiei, grupul internațional de inginerie MTAG Elveția, Institutul pentru Tehnologii Criogenice (ICSI) Rm. Vâlcea și cu compania Adrem,  potrivit unui comunicat emis marți.


Liberty Galați și-a propus să se transforme într-un furnizor de oțel „neutru de carbon” până în 2030. În octombrie anul trecut, patronul Sanjeev Gupta promitea investiții de un miliard de euro, în următorii zece ani, inclusiv pentru „planurile de tranziție către oțelul verde”.

Compania a raportat „rezultate excelente” pe T2 / 2021

Liberty Galați a încheiat Trimestrul 2 / 2021 cu o cifră de afaceri de 2,4 miliarde de lei (492 mil. euro) și cu un profit operațional (EBITDA, câștigul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 412 milioane lei (84 mil. euro), în creștere cu 37% și respectiv 61% față de rezultatele din Trimestrul 1 / 2021.

„Combinatul este în prezent în curs de creștere a producției către nivelul de 3 milioane de tone anual, de la aproximativ 2 milioane în 2020 și a livrat către clienți 566.000 de tone în T2, cu 7% mai mult decât în primul trimestru”, spune compania.

Pe de altă parte, în 24 august urmează să fie aprobată acoperirea  pierderii  contabile  pe 2020, „în următorii ani din profitul exercițiului financiar și cel reportat, din rezerve, prime de capital si capital social”, potrivit unui material informativ pentru acționari.

Patronul Sanjeev Gupta, la Galați și București


Sanjeev Gupta, președinte executiv al LIBERTY Steel Group, s-a aflat în ultimele săptămâni la Galați și București, unde spune că s-a  bucurat să lucreze „împreună cu echipa și cu partenerii noștri, pentru a dezvolta strategia de transformare care va fi în centrul viziunii noastre globale GREENSTEEL.”

„Echipa de la Galați a livrat din nou rezultate, construite pornind de la un început de an foarte bun, pentru ca acum să obțină o altă serie de rezultate-record. Am așteptări din partea echipei: să crească și mai mult producția și să contribuie la eforturile către atingerea obiectivelor GREENSTEEL și a adevăratei neutralități de carbon”, a declarat Sanjeev Gupta.

(Citiți și: „Guvernele României au topit în Bugetul statului 80% din banii obținuți pe certificatele de emisii de gaze de seră”)

„Acum ne vom concentra pe progresul proiectelor pe termen mediu și lung din călătoria noastră către neutralitatea emisiilor de carbon, precum și pe munca asiduă de a atrage tinerii noi colegi –  muncitori și specialiști – care ne pot ajuta să ne pregătim pentru acel viitor”, a spus Aida Nechifor, director general LIBERTY Galați.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: