marți

28 mai, 2024

5 octombrie, 2020

Sanjeev Gupta, proprietarul Liberty Galați (fostul Sidex Galați), are ca prim obiectiv dublarea capacității de producție a combinatului iar ulterior creșterea acesteia la 10 milioane de tone de oțel. Acesta a mai declarat într-un interviu acordat ZF că planul de investiții anunțat la începutul anului rămâne în picioare.

„Plănuim investiții de 1 miliard de euro în Galați în următorii zece ani și planurile de tranziție către oțelul verde fac parte din acest cadru. Cred că Galați are capacitatea de a ajunge la 10 milioane de tone producție anuală. Pentru moment, vrem să dublăm capacitatea”, a spus Sanjeev Gupta.

Ce presupune planul de investiții

În februarie, conducerea Liberty Galați anunța un amplu program de investiții în valoare de un miliard de euro ce includea îmbunătățiri majore la turnarea continuă, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui Cuptor cu Arc Electric (EAF) pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate.


Proprietarii combinatului plănuiesc și construirea propriei fabrici de var dedicate.

„Prin acest pachet investițional substanțial, pregătim Liberty Galaţi pentru a deveni un campion regional în producția de oțel, precum și începutul călătoriei acesteia spre neutralitatea de carbon pe care ne propunem să o dobândim până în anul 2030”, anunța Sanjeev Gupta.

În februarie, compania anunța că investițiile vor permite dezvoltarea portofoliului de produse plate și lungi pentru a crește cota de piață în regiune și a atinge o producție de până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În prezent, Liberty Galați are o capacitate de producție de 2 milioane de tone de oțel pe an.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: